Automobielindustrie

Automobielindustrie

De marktdoorbraak van milieuvriendelijke auto’s begint steeds verder door te zetten. Kiwa Technology heeft ervaring met toepassing van waterstof, LPG en gecomprimeerd aardgas (compressed natural gas, CNG). Op deze gebieden zijn wij een all-round partner voor de automobielindustrie.

Kiwa Technology ondersteunt de automobielindustrie ook op het gebied van technologieontwikkeling. Dit is niets meer dan logisch omdat wij ons al meer dan driekwart eeuw in het centrum van de dynamische wereld rondom gastechnologie begeven en wij zijn als geen ander in staat om de automobielindustrie van state-of-the-art technologie te voorzien.
Samen met de fabrikant voert Kiwa Technology FMEA’s (Failure Mode Effect Analyses) en veiligheidsbeoordelingen uit met betrekking tot alternatieve brandstoffen en brandstofsystemen (vultanks, voertuigen en aandrijfsystemen). Hierdoor stellen wij ontwerpers in staat hun ontwerpen verder te verbeteren.

Waterstof 

Op dit moment helpt Kiwa Technology gerenommeerde bedrijven met hun ontwikkeling van waterstof aangedreven auto’s. Wij werken aan de ontwikkeling van beide opkomende manieren om waterstof aan boord op te slaan: in vloeistof- en in gasvorm.

Kiwa Technology beschikt over testfaciliteiten voor testen tot een waterstofgasdruk van 1.200 bar. Met deze faciliteiten kunnen wij componenten bestemd voor hoge druk waterstofopslag onder verschillende condities testen. In verschillende fasen van de componentontwikkeling kunnen wij tests en evaluaties uitvoeren om het product verder te verbeteren.